{text}

Ženska, stvariteljica življenja

Ženska v sebi nosi moč in je kreatorka vsega novega. V njej biva odgovor na začetek in konec življenja, ki je navidezno večno, v sebi nosi modrost spoznanja, kaj pomeni živeti. Osmisli življenje in mu vedno znova daje nov smisel.

Ženske so tisočletja živele v skupinah, se podpirale, si pomagale, vzgajale otroke, se učile sodelovanja in socialnih veščin, ob tem pa so poglabljale stik s svojo naravo, z žensko v sebi. Ženska po naravi zna biti sproščena, igriva, topla, močna, ljubeča, zna čutiti življenje. Zaupa v življenje, ve, da se bodo težave rešile spontano in je sposobna čakati in biti potrpežljiva. Je globoko povezana z življenjem v sebi. 

Narava ji je dala dar, da v svojem telesu devet mesecev nosi otroka, ga čuti na svojski način, ljubi, se z njim pogovarja, mu poje, ga v bolečinah z ljubeznijo rodi, doji in z ljubeznijo in sočutjem skrbi zanj, ga objema, hrani, neguje, ko je nebogljen in nemočen. Je prisotna, ko jo otrok potrebuje in je sposobna spustiti otroka v svet, kljub svoji bolečini, saj ve da je to za njegovo dobro. V tej vlogi je ženska stvariteljica življenja in vedno znova rojeva in ustvarja nov, drugačen svet. V njej živi vsa modrost življenja. Ne rojeva pa samo otrok, rojeva nove ideje, nove zamisli, kreira, ustvarja in je zmožna povezati družbo, jo sprostiti in usmerjati. Ženska ima v sebi resnično moč kreativnosti, ker je sposobna rešit svet, ki je obrnjen na glavo.

Zakaj se je sodobna ženska zaprla vase in pozabila na svojo naravo, moč v sebi, kreativnost in sposobnost ustvarjanja? Ko gledamo današnji svet, se nam zazdi, da ga vodijo moški. Kje je tukaj ženska, ki zmore premakniti najtežje plati človeške narave in jim ponovno povrniti smisel? Čemu se je skrila in v sebi tiho verjame, da je nemočna, sama, da nima vpliva na svet okrog sebe? Danes ženska tiho hrepeni po ljubezni, jo pričakuje in čuti, da nima stika s svojim moškim, očetom svojih otrok. V vlogi, ki si jo ustvarja in verjame vanjo, da je resnična in da ona nima moči spreminjati, težje umiri svoje telo. Počuti se ne varno v svojem svetu. je razdražljiva, sitna in zahtevna. Moški, jo doživlja, da ni nikoli zadovoljna in srečna. V resnici pa ženska v sebi nosi vse odgovore na najgloblje skrivnosti življenja. Ko se v sebi umiri in si dovoli sredi življenja, v katerem se ji nenehno dogajajo stvari, biti varna sama v sebi, je njen vpliv na okolico in družino lahko tako močan, da s svojo prisotnostjo umirja svet okrog sebe. Ženska v svoji najgloblji naravi je varna, nežna in topla. Če je izgubila stik s to svojo pristno naravo se lahko zgodi, da bo ta del sebe iskala v partnerju. Pričakovala bo od partnerja, da jo bo poiskal, prvi našel stik z njo, ji pokazal kako jo ljubi, čakala ga bo iz dneva v dan in upala, da jo bo opazil, koliko se trudi in si želi njegove bližine. Ko ženska ponovno najde stik sama s seboj, neha čakait, v sebi se umiri in se poveže z žensko v sebi, z vero v sebi v življenje. Takšna ženska bo ženstvena, močna, stabilna, dajala bo občutek polnosti in bližine. 

Ko mi moj sedem letni sin reče: mami ob tebi je tako toplo:, vem da sem v stiku s svojo najglobljo naravo, z mamo, z žensko v sebi, ki čuti svet, razume ima sočutje in toplino. To je naravno stanje, ki mi ga je podarila narava, v katerem sem jaz, jaz in vem, da je svet varen zame in za moje otroke.

Ko ženska ponovno začne verjeti vase, se ponovno poveže sama s seboj, ponovno postane zavestna kreatorka življenja, v sebi začuti moč spremembe, novega rojstva in vere v življenje v najglobljem pomenu. Ženska je tudi sicer kreatorka, vendar je njen svet, ki ga ustvarja lahko zelo kaotičen in prazen, poln iskanja nečesa, kar ne more najti izven sebe. V vsakem primeru ustvarja, razlika je le v tem, da v stiku s seboj, ustvarja zavestno in se zaveda svoje moči in poslanstva, ki ji ga je dala narava.

Počasi bo ženska ponovno našla svoj stik, ob moškem, ki jo podpira, razume, verjame vanjo, predvsem pa se je ne boji, je ne jemlje, kot tekmice, ki ogroža njegov svet, ponovno bo našla sebe in znova spremenila svet. Ker je v sebi stvariteljica, čuti, razume, predvsem pa zaupa, spreminja in verjame. To pa so tiste lastnosti, ki jo določajo kot žensko v njeni najgloblji naravi. 

 

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet