{text}

Kako se ji naj spet približam?

Sva mlad par, skupaj sva bila 3 leta, pred cca 1  mesecom  sva šla narazen. Narazen sva šla na njeno pobudo, da nic vec ne cuti do mene. V casu zadnjega meseca ko je zivela pri prijateljici sem dojel da za razpat veze ne more biti kriv samo eden. Zaradi njenega otrostva se je ob vsakem problemu zapirala vase , jaz tega nisem spostoval ( ceprav oba prihajava iz druzine kjer je oce alkoholik) in sem silil v njo. Seveda se je ona vse bolj zapirala.  Oba sva dojela da je bil to razlog da so njena custva zaspala. Prav tako sva imela monotono vezo -vecinoma sva bila doma.

> V tem casu ko je bila pri prijateljici sva se videla nekajkrat, skupaj jokala, ker se imava se vedno rada.   Zacel sem delat na sebi in spoznal da sem tudi jaz kriv za najin konec, in ji to tudi sporocil.  Prezivela sva cudovit dan v arboretumu, kjer sem ji pripravil presenecenje ( kosilo ki sem  ga prinesel s sabo in sva jedla v parku na soncku se stiskala). Prislo je do iskrenega custvenega poljuba, do trenutka ko sva se po dolgem casu spet zacutila.

> Sedaj je en teden v novem stanovanju, in v tem casu sem enkrat prespal pri njej ( jaz sem bil pobudnik.....sexa ni bilo, ker  zeliva vec kot samo to) Nekako sva se dogovorila da se bova trudila da bi bila spet skupaj, oba si to zeliva. Problem nastaja ker ona rabi veliko casa da o vsem  tem razmislja,  seveda to spostujem in sem ji jasno povedal da ji bom dal ta cas.  Vsak za sebe dela na sebi, - trenutno oba  poslusava Ultimate relationship program  od Anthony Robbins-a,  ki mi je veliko pomagal da sem dojel da v vezi moras dajat in ne iskat ljubezni.... Tudi ona ga poslusa, malo na mojo pobudo, vendar se je sama odlocila za to.

> Oba se bojiva ( ona vec) da ce se bova prevec krat videla bova prehitro skupaj, ne zeliva prehitro naredit velik korak, ker se oba strinjava da ce bo do tega prislo bo to dolgotrajna odlocitev. Oba se zavedava da ce bova spet skupaj mora veza biti drugacna kot sva jo imela, saj sva se iz nje veliko naucila.  Zavedam  se da vse lahko splava po vodi,   lahko pa nama uspe. Pripravljen sem tvegati.  Ta cas ko sem sam v stanovanju zelo trpim. Manjka mi in solze je tezko zadrzat i. Pocutim se zelo osamljenga. Sem zelo custven, ona pa na zunaj deluje mocna ceprav globoko v sebi ni. Vem da ne smem biti vsiljiv in ji moram  dat cas, vendar ne vem koliko casa bom zdrzal, mesec, mogoce dva..Mislim da tu imam jaz vec problemov ker potrebujem  vec ljubezni  in pozornosti  kot ona, zato vem da je v tem trenutnku meni hujse. Sem pa pripravljen naredit vse za njo.

> Prosim Vas za nasvet, vase strokovno videnje,  ker ne vem kako naj se obnasam? Razmisljam da bi bilo bolje da se malo umaknem???  pocakam na njeno povabilo?

> Vem da imate veliko dela in veliko vecjih stisk partnerjev, ki so poroceni imajo otroke, vendar bi mi Vas nasvet veliko pomenil in upam da si boste  uzeli cas in prebrali mojo stisko.

> Hvala lepa za Vas odgovor

 

Toplo pozdravljeni,

Odnos je vedno odločitev obeh. Veliko strahu in previdnosti je čutiti med vama, kar lahko vpliva na vajin odnos negativno. Če se bosta preveč posvečala strahu, iskala previdne načine približevanja, se bo strah samo še večal in vaju obvladoval. V odnosu si, ali nisi in vedno tvegaš, da boš prizadet ali zavrnjen. Jaz v terapiji učim posebne tehnike razmejitve, kjer par začne drugače dojemat čutenja drugega in sebe. Res je pomembno v odnosu dajanje, vendar ne na način, da izgubite sebe, temveč da pridete v odnos kot moški, ste stabilni, močni in veste, kje je vaše mesto ob ženski. Vaša drža do nje zelo veliko doprinese. Ko se boste nehal bati in boste pripravljeni tudi izgubiti, boste v sebi razvili stabilnost in odločnost, to pa je drža, kjer je ženski varno in si ne želi več nikamor. Zelo se ji prilagajate, dajete ji prostor, da bo začutila, da bo spet z vami,.., začutila bo, ko boste vi vedeli, kaj hočete in boste za tem stali ter boste pripravljeni vzdržati ob njeni stiski, ne glede na to, kako globoka in razdiralna je. Potrebuje le vašo podporo, občutek trdnosti in prostor za pogovor. To je tisto največ, kar ženska išče v odnosu.

"Vem da imate veliko dela in veliko vecjih stisk partnerjev, ki so poroceni imajo otroke, vendar bi mi Vas nasvet veliko pomenil in upam da si boste  uzeli cas in prebrali mojo stisko."

Odgovorila bi vam, da je vaša stiska ravno tako velika, kot stiska drugih in ima zame in za vas velik pomen. Če ste v stiski, zaradi težav, ki jih opisujete, vplivajo na vaše vsakdanje življenje, v vsem tem ste sam in osamljen ter v žalosti, ki je nihče ne sliši. Torej, vsekakor je pomembno, kar čutite in doživljate. Tako previdno, kot ste prišel s tem pismom do mene, tako previdno hodite do nje. Ni trdnosti, ni stabilnosti, kot da hodite po prstih. Sprostite se, zadihajte in si dovolite živeti.

V kolikor želita pomoč, me lahko pokličeta na spodnjo številko.

Vse dobro vam želim v prihodnje in srečno.

Sabina Stanovnik

Zakonski in družinski center Midva- Ptuj

030333009

 

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet