Partnerska/zakonska terapija in družinska terapija  - za osvežitev, krepitev in povezanost vašega odnosa s partnerjem in otroki.

 

Strokoven pristop in izkušnje 

z več kot 9 letno prakso po podiplomski izobrazbi, jo izvajata zakonca (17 let) v Ljubljani in na Ptuju.

 

Preberite več o naši partnerski / zakonski terapiji

 

Predavanja in delavnice za pare in starše - da boste lažje učinkoviteje medosebno komunicirali, se več smejali, se lažje zbližali in povezali. Le ta so zabavna in sproščujoča. Namenjena so vsem, ki želite občasno osvežiti vaš partnerski odnos ali znanje pri vzgoji otrok. Kaj pravijo udeleženci?

 

 

 

Mož je nasilen

S hčerkami sem pobegnila k mami, ker mož ni bil sposoben kontrolirati svojih udarcev, ko je preveč pogledal v kozarec. Dve leti je imel tudi ljubico, s katero je zapravil večino denarja. Ker imava tri manjhne otroke in si želim, da bi bili normalna družina, me je prepričal, da se bo spremenil. Včeraj pa je spet prišel domov  pijan. Strah me je, ne vem ali naj mu še zaupam? Ali je res možno, da se bo spremenil? Kaj naj storim?

Nasilje, alkohol, varanje razvrednoti žensko v do konca. Veliko ste dopuščali in še vedno upate, da bo drugače v želji in upanju, da bi rešili zakon. Zatrjuje vam, da vas ima rad, ne zmore pa ohraniti niti toliko dostojanstva, da bi kontroliral svoje agresivne impulze in količino popite pijače.

Vaš mož bo moral odrasti in prevzeti odgovornost za svoje vedenje. Mama treh otrok, velikokrat brez denarja, avta, s kupom neplačanih računov, on pa na dopustu z ljubico, ob tem pa udarci, pijančevanje. Koliko je ta gospod resnično ponižan v sebi, da se spušča na nivo, kjer drugega popolnoma razvrednoti in poniža.

Ovrednotite sebi vse, kar ste težkega v življenju pretrpeli, saj vam resnično ni bilo lahko živeti ob njem. Nakar počasi začnite postavljati meje, do kje lahko še gre in kaj je za vas dopustno in še sprejemljivo. Najverjetneje sta oba od doma prinesla veliko zlorab in sramotenja, ki so se zapisali v telo kot fizični spomin, sedaj pa se je vse to močno razvnelo med vama. Mož je svoj čustveni svet že zdavnaj zatrl, vam pa dal (skozi prevare, udarce, alkohol) vsa čutenja in vam povedal, koliko je v sebi razvrednoten in osramočen, brez dostojanstva. To pa ne pomeni, da morate dopuščati njegovo vedenje in najti sočutje do njegovih poniževanj.

Poskrbite predvsem zase, na način, da zaščitite sebe pred vsemi zlorabami, ki ste jih tako dolgo dopuščali. Ob vas so še trije otroci, ki potrebujejo mamo ter varen in topel objem.

 

Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka

Midva-zakonski in družinski center, Ptuj

030/333 009

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

Aktualno: 

Tomaž Stanovnik je bil povabljen na 2h pogovorno oddajo, ki je bila v živo predvajana na Radiu Sl...

Preberi več->

© 2021 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet