Partnerska/zakonska terapija in družinska terapija  - za osvežitev, krepitev in povezanost vašega odnosa s partnerjem in otroki.

 

Strokoven pristop in izkušnje 

z več kot 9 letno prakso po podiplomski izobrazbi, jo izvajata zakonca (17 let) v Ljubljani in na Ptuju.

 

Preberite več o naši partnerski / zakonski terapiji

 

Predavanja in delavnice za pare in starše - da boste lažje učinkoviteje medosebno komunicirali, se več smejali, se lažje zbližali in povezali. Le ta so zabavna in sproščujoča. Namenjena so vsem, ki želite občasno osvežiti vaš partnerski odnos ali znanje pri vzgoji otrok. Kaj pravijo udeleženci?

 

 

Ali naj še naprej njegovim kupujem darila?

Sem v dilemi kako ravnati v prihodnje. Sem v partnerskem odnosu in me ob vsakem os.prazniku stisne ali naj kupim partnerjevim staršem kako malenkost ali ne. Do sedaj sem vedno kaj kupovala pa tudi ostalemu sorodstvu(njegovim tetam in stricem) kakšno pozornost-kavica,rožica,kaj sladkega. Poskušala sem se z njim pogovoriti pa nekako to ne deluje, saj on nikoli ne kupi kakšne malenkosti mojim staršem-vedno kupim jaz in damo v skupnem imenu. Ali naj to sedaj spremenim in od sedaj naprej obdarujem samo svoje njegovih pa ne. Anpak tako je nerodno da bi šli k njegovemu sorodstvu in ne dali vsak kake kavice ali pa kaj sladkega za otroke. Naj omenim da je moj partner zaposlen. Kako vi rešujete-take probleme, če jih seveda imate.

 

Toplo pozdravljeni, 
darila so v naših odnosih vedno simbol prijaznosti in naklonjenosti. Jezi vas, da vaš mož ne dojema teh majhnih poklonov enako kot vi. Vi, ko greste na obisk, vedno nekaj nesete. On tega ne počne. V tem sta si zelo različna. Sledite predvsem sebi in temu, kaj za vas pomenijo ta darila, kakšna kavica, za otroke kaj sladkega. Če je vam ta način prihajanja v odnose vredu in imate prijetne občutke ob tem, počnite to še naprej. Nikakor pa ne pričakujte, da bo do teh stvari vaš partner imel enak odnos. Domnevam pa, da ste v vajinem odnosu vi prevzeli vlogo iskanja daril in razmišljanja v tej smeri, kar je pogosto med veliko pari. Pari si velikokrat razdelijo naloge brez dogovora, spontano, pač tam kjer kateri čuti, da je bolj sposoben ali primeren, tisto tudi počne za oba. Sprašujem pa se, zakaj vas ta vloga tako moti? Tudi on najverjetnej počne v vajinem odnosu stvari, ki ste jih vi prepustili njemu, ker jih ne čutite na način, kot jih čuti on. Ker je morda v tem boljši. Razmislite o tem, je to kar počnete nekaj kar naredite, za vaju, za vas, za vaše odnose, ali pa to počnete zgolj iz vljudnosti do njegovih sorodnikov in ste tega vedenja že naveličani in jezni na partnerja, ker on vaših sorodnikov ne obravnava na enak način? 
Vse dobro vam želim in srečno.
Sabina Stanovnik 
spec. Zakonske in družinske terapije 
Midva - Zakonski in družinski center 
(Ljubljana in Ptuj) 

Telefon: 030/333-009 
E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
http://www.midva.si

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

Aktualno: 

Tomaž Stanovnik je bil povabljen na 2h pogovorno oddajo, ki je bila v živo predvajana na Radiu Sl...

Preberi več->

© 2021 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet