{text}

 

Moj mož ni sinov oče

Sin je imel eno leto, ko sem spoznala sedanjega moža. Sedaj je star devet let in še vedno ne ve, kdo je njegov biološki oče. Preprosto se nisem ujonačila in povedala, saj se bojim, da bo odreagiral z jezo in zamero. Mož je veliko naredil za njega in mu je kot oče. Ali menite, da še počakam, ali bi bilo bolje, da izve resnico?

Lep pozdrav!

 

Vaš sin je star že devet let in intuitivno čuti, da vaš mož ni njegov biološki oče. Gospa, ti otroci kar vedo. Vaš mož je najverjetneje zelo veliko naredil za vašega sina in ste mu hvaležni, vendar med njima ni biološke notranj povezave, ki jo da narava, ko nekomu pripadaš po genih. Lahko pa je njegova vloga in stik, ki ga ima z vašim sinom globlji in ima zanj bistveno večjo vrednost, kot stik z očetom, ki ni zmogel ostati ob njem.  

Morda bo resnico sprejel s šokom, jezo in zavračanjem, vendar boste vi to vzdržali in razumeli ter mu stali ob strani, ker ste mama. Veliko bolečine se bo odprlo ob tem. Nikakor ne krivite in omalovažujte njegovega pravega očeta, v upanju, da bi razumel in da vas ne bi krivil. Ne opravičujte se. Razložite mu, na način, kot devet letnik lahko sprejme in vzdržite vse tisto, kar bo privrelo iz njega. Povejte mu, da ga imate še vedno radi, da bo vedno ostal vaš sin in vi boste vedno njegova mama. 

Oropan in prevaran je bil za očeta, ki bi ga moral imeti rad, se zanimati zanj. Oče ga je zavrgel, zapustil in s tem je zelo težko živeti vse življenje. Ne bi želela, da zveni, kot krivda vam, življenje včasih ni preprosto in piše svoje zgodbe, ki najverjetneje tudi za vas niso bile enostavne. Veliko sočutja in razumevanja bo potreboval, da bo premagal stiske in bolečine, ki bodo privrele na dan. Stojte mu ob strani.


Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
030/333 009
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet