Partnerska/zakonska terapija in družinska terapija  - za osvežitev, krepitev in povezanost vašega odnosa s partnerjem in otroki.

 

Strokoven pristop in izkušnje 

z več kot 9 letno prakso po podiplomski izobrazbi, jo izvajata zakonca (17 let) v Ljubljani in na Ptuju.

 

Preberite več o naši partnerski / zakonski terapiji

 

Predavanja in delavnice za pare in starše - da boste lažje učinkoviteje medosebno komunicirali, se več smejali, se lažje zbližali in povezali. Le ta so zabavna in sproščujoča. Namenjena so vsem, ki želite občasno osvežiti vaš partnerski odnos ali znanje pri vzgoji otrok. Kaj pravijo udeleženci?

 

 

 

Otrok me zavrača

Z ženo sva se pred tremi meseci ločila. Imava štiri leta starega sina, ki z mano ne želi komunicirati. Do sedaj sva se s sinom dobro razumela, zadnje čase pa, kod da se me boji. Ne vem kaj se dogaja. Z bivšo partnerko ne komunicirava, razen tisto kar je nujno. Moram povedati, da z bivšo ženo in sinom živi drugi moški. Sprašujem se, kako naj navežem stik z otrokom, ki me odklanja?

Toplo pozdravljeni

Otrok očeta nikoli ne zavrne, lahko pa odreagira na način, da se vi počutite zavrnjeni, kar je posledica njegove notranje stiske in strahu pred zapuščenostjo. Veliko stvari se je zgodilo v zadnjem obdobju, ki jih štiriletni otrok čustveno ne zmore predelati. Ločitev lahko otroka zelo prizadene, sploh pa v tako ranljivem obdobju življenja, kot je vaš sin. Oče je odšel in sedaj se je ob mami znašel nov moški, ki je za otroka popolni tujec. Fantek je v stiski in potrebuje nekoga, ki mu bo stal ob strani. V tem obdobju je zelo ranljiv. Umiril se bo samo, če bo ob sebi imel nekoga, ki ga sprejema v njegovem notranjem doživljanju. Če je tam oseba, ki je prisotna in ga čuti, bo sčasoma predelal stisko, strahove in bojazni, ki v tem obdobju tako močno odzvanjajo v njegovem otroškem svetu. 
Pomembno je, da otrok z očetom ohranja stike, saj je oče podoba, ki jo bo odnesel v svet. Tudi če tega očeta ni, je njegova odsotnost podoba, ki ga notranje zaznamuje. Vi ste oče in vi zmorete svojega sina poiskati v njegovem čustvenem svetu, mu stati ob strani. Povejte mu, da se med vama ni ničesar spremenilo, kljub temu, da sedaj ne živite več skupaj, da mu boste vedno na voljo, ko vas bo potreboval in da ga imate še vedno radi. Bodite samo ob njem in mu dajte prostor, da na svoj otroški način pove kako mu je, kaj doživlja in koliko vas pogreša. 

Želim vam vse dobro v prihodnje.

Sabina Stanovnik
spec.zakonske in družinske terapije

030/333 009

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

Aktualno: 

Tomaž Stanovnik je bil povabljen na 2h pogovorno oddajo, ki je bila v živo predvajana na Radiu Sl...

Preberi več->

© 2021 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet