{text}

Spolnost med nosečnostjo?

Z možem pričakujeva prvega otroka. Sem v sedmem mesecu nosečnosti in sem zelo težko zanosila. Mož se že od vsega začetka boji spolnosti, ker pravi, da ne želi, da se otroku kaj zgodi. Postavljajo pa se mi tudi vprašanja, kaj bo po porodu, mu bom še privlačna kot ženska? Mož mi sicer posveča precej pozornosti, nežnosti, le da gre za crkljanje, poljubljanje, božanje trebuha, ljubezenske izjave, ne pa tudi kazanje spolnega poželenja. Naj tudi povem, da se razen v trebuh nisem zredila ali se kako drugače zanemarila...
Hvaležna bom vašega nasveta.

 

Vaše pisanje mi daje občutek, da vaš mož zelo spoštuje vas in vajino nerojeno dete in mislim, da je njegova pazljivost zgolj previdnost do vas in otroka. Rad vas ima in se boji, da bi vas poškodoval. Spolnost v nosečnosti je resnično odločitev vsakega para posebaj. Nekatere ženske si v nosečnosti želijo več spolnosti kot običajno, saj hormoni delujejo močneje in morda so se prvič tudi iskreno sprostile. Težko je odgovoriti na vprašanje, spolnost v nosečnosti ja ali ne in veliko parov ima pomisleke. Najbolje je, da ženska posluša sebe in svoje telo. Nekateri ginekologi vam bodo svetovali, da je možnost splava prve mesece večja, zato bi se naj par vzdržal spolnosti, drugi bodo predlagali obratno... Pravi odgovor pa vam bo dalo samo vaše telo.

Če se mož boji spolnosti, ga tudi nima smisla siliti, kar pa še ne pomeni, da je z vajinim odnosom ali z njegovim odnosom do vas kaj narobe. Nosečnost je velika sprememba za par in prav tako otrok, ki prihaja prinaša velike spremembe med vaju. Sedaj boste trije. Skrbi pa vas, kako bo s spolnostjo po porodu. Telo potrebuje svoj čas, da najde nazaj svoj ritem. Za telo je roditi velik šok. Vzemite si čas, posvetite se otroku. Tudi vaš mož bo dober oče in da bo znal poskrbeti za vas in otroka, ko ga bosta potrebovala in takšnih trenutkov bo po porodu zelo veliko. Spolnost pa se bo uredila sama po sebi. Glavno je predvsem to, da se vidva imata rada. Otrok prihaja v vajin svet, vajin prvi otrok, vzemita to kot blagoslov in se veselita prijetnih trenutkov, ki vas čakajo v troje.

 

Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
030/333 009
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet