{text}

 

 

Spet sem ostala sama

Zapustil me je fant, s katerim sem hodila štiri leta. Obupana sem, ker ne zmorem več razumeti, zakaj vedno znova srečujem moške, ki me zapustijo zaradi druge. Do mene se obnašajo, kot slon v trgovini s porcelanom, me prizadenejo, poteptajo, na koncu pa vedno pustijo ter veselo odkorakajo k drugi, kjer najdejo svojo srečo. Sprašujem se, ali sem jaz kriva, da nihče ne ostane z mano? Za seboj imam že štiri razpadle veze, ki so se vse končale na podoben način. Kako naj najdem pot iz te bede?

Toplo pozdravljeni,

kot opisujete so moški, ki jih v življenju srečujete različni, prihajajo iz različnih družin, pa vendar imajo vsi eno skupno lastnost, obnašajo se kot slon v trgovini s porcelanom, vas poteptajo in nadaljujejo z drugo žensko. Ob tem pa se mi poraja vprašanje, kako to, da v odnosu z moškim postanete punčka iz porcelana? Kaj je ta ranljivost, ki je moški ob vas ne zmore začutiti in vas potepta? Resnično težko je živeti z občutjem, da te zapuščajo ljudje, do katerih si najgloblje ranljiv. Na čustvenem nivoju se srečujete z moškimi, ki so odrasli otroci in niso dorasli vlogi odraslega moškega. To je moški, ki se še vedno igra na peskovniku, ob njem pa se slučajno znajde punčka iz porcelana in jo po nesreči zdrobi. Ob tem pa sploh ne opazi, da je ta punčka imela srce. 

Življenje je včasih ples, nenehno ponavljajočih se korakov, ki jih ne znamo ustaviti, ali se zavrteti v drugo smer. Veliko bo potrebno prečutiti, od kje vsa ta čustvena dinamika, ki vas nenehno peha v iste odnose, zakaj in kako iz tega začaranega kroga. Kajti nekje globoko v sebi najdete stik z moškim, ki vedno znova izrabi vaše zaupanje.

Stari ste 35 let, pustite fantke, ki se še vedno igrajo v peskovniku in dovolite, da v vaše življenje pride moški, ki bo znal vnesti v odnos toliko sočutja, da se porcelan več ne bo zdrobil. Ob katerem se boste tudi vi počutili kot ženska. 

Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
030/333 009
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet