{text}

Je zaljubljenost pogoj za dober partnerski odnos?

prosim za vaš nasvet. Imam prijatelja, če temu tako lahko rečem, s katerim se družim že leto dni, lahko rečem da pol leta pa skoraj vsak vikend, sicer jaz sem iz slovenije on iz avstrije ima fantka jaz pa punčko, oba sva ločena. Razumeva se super, družimo se tusi skupaj z otroci, bili smo tudi skupaj na dopustu, res lahko rečem da se navshe področjih ujameva, vedno se pogovoriva in anjdeva neko srednjo varianto, pač vse je ok edino včasih se otroka pričkata kot so pač otroci. Vendar pa imava čisto prijateljski odnos. Z moje strani je prerasel v neko ljubezen lahko rečem, jaz imam rada njega in fanta, pripravljena bi bila z njim biti v vezi, tudi privlačiti me je začel. On pa me je vedno gledal kot prijateljico in nikoli ni nič poskušal. Se je pa zgodilo pred kratkim, da sem pri njemu prespala in me je močno zamikalo in sem se ga začela dotikat, božat in na koncu sva pristala v postelju, super je bilo, res sva se tudi tu ujela. Naslednji dan sva o tem govorila ker nisem vedela kak odnos naj imava naprej, rekel je, da sem mu všeč, da se super ujameva, da nima niti ene pripombe, sam pa da ni zaljubljen vame, bi bil pa še vedno zato, da se dobivava in skupaj preživljava čas. In ap da ni nikol v celem letu pomislil, da bi bil intimen in seksal z mano, ne vema li je to res ali ne. Ne vem kako naprej. Meni ni več zaljubljenost pogoj za ljubezen. Kaj naj naredim ali anj ga pustim in si išeč drugega partnerja ker zgubljam čas ali se pogovorim, če želi poskusiti vezo brez zaljubljenosti. Itak vsi pravijo da izgledava kot par oz. kot ena družinca kot smo skupi. Navadila sva se nekako drug na drugega no vsaj jaz in bi mi blo težko prekinit stike in prijateljstvo. Ali je možno, da bi veza na teki prijateljski ravni uspela. Prosim za mnenje, hvala

Lepo pozdravljeni.

Zelo lepo ste opisali vajin odnos. Ob vašem pisanju sem začutila toplino in ljubezen.
Za vama obema je že zveza, ki ni uspela. Človek, ki se loči, je veliko bolj previden pri novih odnosih, kot nekdo, ki nima te izkušnje. Najverjetneje gre z njegove strani samo za previdnost. Boji se spustiti v odnos, ker vas ne želi izgubiti. Najverjetneje ne bi toliko časa vztrajal ob vas, če ne bi do vas tudi nekaj čutil. Strah ga je novih konfliktov in občutka, da vama ne bi uspelo. Morda ste vi toliko že predelali prejšnji zakon, da čutite, da se lahko predate v novem odnosu. Morda pa on ni prišel še tako daleč. Vsekakor vas čuti in si želi biti z vami, drugače ne bi šel z vami v spolnost. Moški gre v spolnost v dveh primerih, ali ljubi, ali pa išče avanturo. Iskreno povedano mislim, da pri njem ne gre za drugi primer. On je z vami v odnosu že leto dni. Spoštuje vas, ceni vas, rad je z vami. Najverjetneje si vas zelo želi in stavek »niti pomislil ni na vas«, lahko pomeni samo to, da si ni dovolil zgolj iz strahu pred ponovno bolečino.

Poskušajte biti samo nežna in mu pustite ritem, ki mu ustreza. Sprostiti se mora ob vas in si dovoliti ponovno predati. To pa je lahko za nekoga, ki je ločen, prav zastrašujoče.

Nič hudega, če med vama ni bilo zaljubljenosti, ni nujno da zaljubljenost nastane ob prvem pogledu, lahko pride kasneje. Vendar vse to niti ni toliko pomembno, zaljubljenost ni bistvo odnosa, ljubezen, ki v odnosu nastane s časoma, je bistvena. Ko imaš nekoga preprosto rad, ker je, takšen kot je in takšen kot je, je resnično tvoj. Če greste s temi čutenji v odnos, vam ne more spodleteti.

Vse dobro vam želim na novi poti.

Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije

Midva - Zakonski in družinski center
(Ljubljana in Ptuj)

Telefon: 030/333-009
E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.midva.si

 

Vir: Med.Over. Net - Partnerska in družinska posvetovalnica

 

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet