{text}

Ne znava se več pogovarjati

 Z ženo sva dobra tri leta poročena (skupaj sva 4). Imava hčerkico staro 1,5 leto. Naj povem, da imam rad ženo in vem, da ima tudi ona mene. Problem je, ker se ne znava pogovarjati. Že od samega začetka je tako. Enostavno se ne pogovarjava. Seveda govoriva o vsakodnevnih stvareh, vendar ni tistega sproščenega pogovora med nama. Žalostno ampak ne vem, kaj naj se z ženo pogovarjal. Dostikrat se najini pogovori končajo z prepirom. Občutek imam, da nikakor na morem ugoditi ženi, ves čas je nekaj narobe. 

Saj vem, da je problem v obeh ampak želim, da se to spremeni. Saj se tudi o tem večkrat pogovarjava in oba se strinjava, da je ne- pogovor med nama velik problem. Enostavno čutim, da se čustva med nama ohlajajo. Seveda tudi na sexualnem področju trpijo odnosi. Že od samega začetka ji ni bilo najbolj za sex, za njo je bilo 1x na mesec čisto dovolj. Pa tudi, ko sva že sexala ni nikoli kazala želje, da si želi tega, skoraj nikoli povoda z njene strani. Od začetka me je to zelo motilo, zdaj pa opažam, da sem se tudi jaz "ohladil" in mi je skoraj vseeno. Seveda si želim sexa z nji in vsakršen povod bi z veseljem sprejel vendar se to ni zgodi. Zadnje leto sexava 1x na mesec ali pa še bolj poredko... Po treh letih poroke! Ne vem, nikoli si nisem tako zamišljal svojega življenja. 
Okolica sploh ne ve za najine probleme, na zunaj deluje vse ok. Naj povem, da sva se tri leta nazaj preselila v novo okolje in sploh nimam prijateljev, res ne. Niti enega.
 
Rad bi ostal z njo, rad bi, da bi bolje funkcionirala in vem, da to tudi ona želi. Ne razmišljam o ločitvi in to zame ni opcija. Rad bi samo vaše mnenje, izkušnje. Na koga naj se obrnem, kdo nama lahko pomaga? Če obstaja kakšen svetovalec, delavnica, karkoli, vem, da bi bila tudi ona pripravljena sodelovati.
 
Prosim za nasvet
 
Hvala

Toplo pozdravljeni, 

Dober zakon je zakon medsebojnega zaupanja in spoštovanja. Ko preprosto čutiš partnerja, ga sprejemaš v njegovem svetu, mu pustiš dovolj prostora, da je lahko on, sproščen, odprt ter sprejet v tem, kar čuti, misli, doživlja, si želi… Po treh letih zakona sta v fazi odnosa boja za prevlado in premoč. V tej fazi je med vama prikrita kontrola, strah, negotovost in bolečina. Ta faza odnosa ima svoj konec, vendar je potrebno iti tako globoko v svoj svet, partnerjev svet, da začutiš ranljivost, bližino, sprejemanje in varnost. Vse to pa je proces. 
Veliko čutenj in zgodb, ki jih nosita, je še potrebno prečutiti. Ko se bosta zmogla povezati v bolečini, si jo bosta prenehala povzročati drug drugemu. Ko preprosto veš, da drugi ne počne stvari nalašč, temveč zato, ker ga njegov notranji svet tako globoko zaseda, da ne zmore drugače. Ko bosta razmejila osnovna čutenja v odnosu med vama, s katerimi si sedaj trosita sol na že odprte rane, bosta razumela, da gre le za igro čutenj, ki jih ne obvladata, se jih bojita, v resnici pa je med vama še veliko potrebe po bližini, hrepenenj, pogrešanja in občutkom, da si želita drug drugega, ter se še imata rada…
 
Preberita našo spletno stran (prva stran), kjer je par iz okolice Celja napisal svoje mnenje o tem, kar sta doživela in začutila tekom terapevtskega procesa. Če vama je odgovor blizu me pokličite na spodnjo številko (možnost imata v Ljubljani ali na Ptuju), z veseljem vama bomo pomagali, kot že veliko parom doslej.
 
Vse dobro vama želim obema in srečno.

Sabina Stanovnik
 
spec. Zakonske in družinske terapije
 

Midva - Zakonski in družinski center
 
(Ljubljana in Ptuj)
 

Telefon: 030/333-009
 
E-pošta:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
http://www.midva.si

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet