{text}

Moji pogledi na partnerstvo so drugačni

Na vas se obračam, ker sama ne vem kaj naj naredim.

Situacija je takšna, da sem sama še precej mlada (20 let, kmalu bom 21) in sem v zvezi s fantom, ki ima 23 let. Skupaj sva skoraj dve leti in je moj prvi fant.

Imam ga zelo rada, vendar ne prenesem občutka ujetosti, ne počutim se svobodne. Sem zelo odprta in rada eksperimentiram v spolnosti, zato imam tudi ogromno željo po drugih spolnih partnerjih, tako ženskih kot moških in razne variacije le-teh. Velikokrat hodim ob vikendih ven se zabavat, plesat v klube, kjer plešem tudi z drugimi fanti (moj ne hodi ven in ga ne moti, če to počnem jaz) in velikokrat me mika, da bi ga poljubila ali pa še kaj več, vendar imam vedno v podzavesti fanta in nisem taka oseba, da bi ga prevarala in mu to prikrivala, ker se mi zdi nizkotno. Sem pa izrazila svojo željo po drugih, vendar se fant s tem ni strinjal, ker me ne razume, saj on nima želje po nobeni drugi in pravi, da mu ni jasno zakaj to hočem, če pravim, da ga imam rada, ampak meni to dvoje (torej ljubezen in seks) ne predstavlja enakih stvari. Velikokrat sem zelo nesrečna, ker ne živim življenja tako kot ga hočem, po drugi strani pa nočem izgubiti fanta. Imela sva že obdobje, ko sva šla narazen za 2 tedna (mišljeno je bilo dokončno, ampak sva potem spet nekako pristala skupaj) in takrat sem končno lahko ''zadihala''. Večino časa sem bila žalostna, valda, ker sem ga prebolevala, ampak ko sem šla zvečer ven, sem se počutila odlično! Srečno, polno energije, bila sem tudi z enim fantom in super se mi je zdelo, da še vedno lahko dobim kogarkoli hočem. No, s fantom sva pristala nazaj skupaj zato, ker je rekel, da se ne bo nikoli več pogovarjal z mano in ne bova imela nobenega stika. Na to nisem bila pripravljena, zato sem ga sprejela nazaj, vendar sem ob tem ubila delček sebe. Tisti mesec sem bila skoz potrta, razmišljala sem celo o samomoru, predvsem pa o tem zakaj ravno moj fant ne razume mojih želja. Vem, da sem sebična, vendar jaz se trudim razumet njegovo stališče in ga tudi spoštujem, ampak vseeno ni fer, da je njegovo življenje popolno, medtem ko jaz trpim vsakič ko pomislim, kaj zamujam. Ker sem se mu zasmilila, mi je dovolil, da lahko imam avanture z ženskami, z moškimi pa lahko samo plešem in se pogovarjam, vse ostalo je prepovedano.

Zdaj pa me zanima ali sem se prav odločila, ko sem ga sprejela nazaj? Po kakšnih smernicah lahko pride do pravilne rešitve? Katera vprašanja se moram vprašati, da bom lažje razsodila situacijo ?

Aja, mogoče še to. Ko sva začela hoditi, se je zgodilo nekje po istem principu.. bil mi je všeč, ampak nisem tip za zveze, zato sem odlašala ''resne pogovore'' dokler mi ni nekega dne rekel, da obstajata samo dve možnosti - da se nikoli več ne vidiva in prekinema vse stike ali pa da začneva gradit v smeri zveze. Stisnil me je v kot praktično in iz istega razloga kot po razhodu, sem se takrat strinjala z zvezo, ker ga nisem hotela izgubiti. V času razhoda pa me je nonstop poskušal pridobiti nazaj, pristal je tudi na svingerstvo (ampak samo enkrat), ampak se je ta njegova ponudba porazgubila, po tem ko sva spet postala par.

Ko o tem svojem namišljenem življenju ne razmišljam, pol sem okej. Pri fantu dobim podporo, počutim se varno, lahko mu zaupam, vedno si imava veliko za povedat, tudi spolnost je odlična.

Če bi bilo bolje s tem nadaljevati, potem bi potrebovala nasvet kako se prepričati, da imam zdaj vse kar potrebujem?

Bilo kakšnega nasveta bom zelo zelo zelo hvaležna.

Hvala

Lepo pozdravljeni,

Stari ste dvajset let v vezi s fantom, ki ima na vaše potrebe in želje, zelo drugačen pogled. Vsak človek je svet zase, doživljamo drugače, čutimo drugače, mislimo drugače. Sprašujete, ali ostati v vezi, ali je smiselno? Odgovor imate samo vi. Partner se verjetno ne bo spremenil, njegov pogled na odnose je drugačen od vašega. On išče partnerko, ob kateri bo čutil, da ji lahko pripada, da mu je varno in da ga ne vara. Zanj prevara pomeni izdajo, bolečino, zavrženost. Za vas je to način zabave, sprostitve, svobode. Prav nič ni narobe, če doživljate svet na svoj način, le eden od vaju se bo moral prilagoditi drugemu in živeti na njegov način. Torej če ostanete z njim, morate razumeti kaj on čuti in doživlja, če ga varate in se zabavate na svoj način. Bo on to zmogel, ali boste zmogli vi, živeti na njegov način? Če se ne bosta prilagodila na potrebe drug drugega, tvegata, da si bosta povzročala bolečine, ki jim ne bo konca. Iz tega odnosa lahko zgradita nebesa ali pekel.

Če ne zmorete živeti na njegov način, raje poiščite v svojem življenju ljudi, ki razmišljajo kot vi, čutijo kot vi in jim je ta svet sprejemljiv. So pari, ki živijo svobodno življenje in jim je to všeč. Zakaj pa ne, če je to nekaj, kar globoko v sebi čutite, da ste vi.

Če pa želite živeti na njegov način, pa se boste morali odreči delu sebe in zaživeti odnos, kjer je povezanost, globina, občutek varnosti in pripadnosti. Kjer resnično veš, da nekomu pripadaš in ga čutiš v najglobljem pomenu besede. On je moški, ki ne bo najverjetneje nikoli varal svoje ženske, ker odnosov ne čuti na ta način. Vam je to dovolj, da ga spoštujete, cenite in veste, da je samo vaš, ali vam svet, kot ga čuti on in kar vam lahko ponudi, ne pomeni veliko, torej vam ne da tistega, kar vi resnično potrebujete?

Oba odnosa sta vam na dosegu. Mladi ste, nihče vam ne more reči, kam. Življenje je vaše, verjetno pa bo oboje težko imeti, ker se svetova najverjetneje izključujeta. Vsaj zame se, morda pa vi najdete način, da živite oba hkrati in ne prizadenete ljudi, ki vas imajo radi.

Vse dobro vam želim in srečno.

Kontakt: 

Telefon: 030/333-009 

Facebook Spremljajte nas. 

Vprašajte nas

 

 

{introtext:100}{readmore:Preberi več->}

© 2022 Midva-ZDC • Kopiranje slik in tekstov prepovedano. Tehnična realizacija: Alinet