Partner si ne želi spolnosti!

  • Članki
  • Partner si ne želi spolnosti!

Skupaj sva pet let in imava štiri leta starega fantka. Ne vem točno kaj se dogaja med nama. Bila sva dober par, do pred enega leta, ko me je začel zavračati v spolnosti. Na vsako mojo pobudo se izmika in mi govori naj počakam, da preveč silim vanj. Meni je en krat na teden premalo. Poskusila sem že vse, peljala sem naju z doma, kjer sva bila sama in sva spremenila okolje, vendar se mi zdi, da je zanj vse tako na silo. Tudi meni se že zdi, da je vse skupaj postala ena prisila. Sprašujem se, kaj je narobe, vendar od njega ne dobim nobenega odgovora. Postala sva si tuja, ne poznam ga več, kot da to ni moški, ki sem ga spoznala pred petimi leti. Postal je tih in zadržan. Kaj naj naredim, da se bova ponovno zbližala? 

Opisujete stisko, ki se vam prebuja na telesu, ob tem ko vas partner zavrača v spolnosti. Morda vaš partner potrebuje le malo več prostora in časa, kot vi. Vse to, pa kaže na razlike med vama, ki se jih drug ob drugem počasi učita. Različna sta, tako kot so različna vajina telesa in med tem, ko živita drug ob drugem, spoznavata, da tako kot vse drugo, tudi spolnost v svojem notranjem svetu doživljata drugače.

Podobna dinamika se odpira na čustvenem področju. Vedno bolj bosta spoznavala,  kako drugače vidita svet, sebe, drug drugega. Tukaj se začnejo prvi prepiri in nesoglasja iIn edina pot iz te zmede, iz katere veliko parov ne pride nikoli, je sprejemanje. Ko zmorete sprejeti partnerja v polnosti takšnega, kakršen je, zmorete razmejiti svet, ki ga je prinesel v vajin odnos. Takrat ugledate njegov svet, kako bogat in pisan je v resnici in se začnete od njega učiti. Ko ta drugačnost postane najlepša pesem vajinega odnosa, se odprejo nove razsežnosti bližine, kjer spolnost postane odraz medsebojne topline, sprejemanja in varnosti, ki se v odnosu vedno bolj prebuja. 

Umirite se v sebi in počakajte na njegov pobudo. Nič zato, če med vama dva meseca ne bo spolnosti. Pomembno je, da vidva kot par najdeta svoj ritem, ki vama obema ustreza. Ko bosta našla vajin ritem, se bosta vajini telesi sprostili in odzivait se bosta začela spontano drug na drugega. Želja po spolnosti se bo med vama prebujala vzajemno. To je ritem zdravega odnosa, kjer je sprejetost, toplina in nežnost.. 

 Spolnost ni samo spolni odnos, je veliko več, je gibanje dveh teles v ritmu ljubezni, predaje in sprejemanja. Je toplina, sočutje, dotik, pogled, topla misel. Naredita si prostor drug ob drugem in si jo dovolita doživeti. 
Lahko pa poiščeta pomoč na našem centru, kjer vama bomo z veseljem pomagali. 

Lepo se imejta v prihodnje in srečno.

Sabina Stanovnik
spec. zakonske in družinske terapije

030/333 009

Deli z drugimi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Drugi prispevki

Vedno večji problem je čas, ki ga preživijo mladi v virtualnem svetu. Kako je s tem? 

Ključ za rešitev se skriva pri starših in njunem sodelovanju. Kaj se dogaja čustveno v družini med staršema, koliko sta…

Očka, objemi me

Mama ne more nadomestiti očeta v njegovi vlogi očetovstva, ne glede na to, koliko si prizadeva biti aktivna, ambiciozna in…

Mami, strah me je teme, prižgi lučko!

Otroški strahovi, kot so strah pred temo, tujci, velikimi avtomobili, pajki, bauci, duhovi, višino, smrtjo staršev, strah pred ločitvijo od…